dimecres, 17 de desembre del 2008

Nota de premsa de la Generalitat de Catalunya




Dilluns, 15 de desembre de 2008 - 16:05h
Gov. i Adm. Públ.
750 persones assisteixen al concert de Nadal que organitza el Departament de Governació a Tortosa
Arxius

Aquest any el concert va anar a càrrec del grup Saragatona, format per un trentena de persones d’arreu de les Terres de l’Ebre i del Baix Maestrat
El director dels Serveis Territorials del Departament de Governació i Administracions Públiques a les Terres de l’Ebre, Carles Pasqual, va presidir el Concert de Nadal que, organitzat pel departament, es va celebrar a l’auditori Felip Pedrell dels jardins de Salvador Videllet, a Tortosa (Baix Ebre), el divendres, 12 de desembre. Al concert també va assistir l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern català a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó.

El Departament de Governació i Administracions Publiques, a través de la Secretaria d’Acció Ciutadana, celebra I'arribada del Nadal amb aquesta activitat d'agraïment a totes les persones usuàries dels equipaments del Departament i a les entitats i les associacions que treballen cada dia durant tot l’any.

El concert, en un clar exemple de recuperació de la cultura popular, va anar a càrrec del grup ebrenc Saragatona que van interpretar jotes i altres danses tradicionals de les Terres de l’Ebre com la jota de Tivenys, la jota de Paüls i la dansada de Gandesa, entre altres.

Format per una trentena de persones d’arreu de les Terres de l’Ebre i del Baix Maestrat, el grup de música i dansa tradicional Saragatona va oferir un espectacle de jotes i dansades amb interpretacions i arranjaments recuperats, reinventats i, inclús, creats de bell nou pels músics del grup.

6 comentaris:

SARAGATONA: ha dit...

Xiques!! No hauríeu d'estar pendentes dels nois mentres fan lo bolero, davant de tot? Es que passeu de natros!!!!

Anònim ha dit...

sou uns artistes de cap a peus!

cada cop que us veig se'm posa la pell de gallina!

ole ole i ole!!

Bones festes a tots/es

Elena

Anònim ha dit...

quina força!

Anònim ha dit...

sense paraules... extraordinari. Feu un gran treball!!!!

Anònim ha dit...

Estem ja al 2010... a vore si actualitzeu lo blog, no?

Anònim ha dit...

bravo!

Saragatona és...

Saragatona: Amb les llavors que s'obté del Plantago psyllum o del Plantago ovata es fa el fixador que antigament s'utilitzava per aguantar-se els cabells. Les nostres balladores continuen utilitzant-lo.
Música: Sèrie de sons que per la seua harmonia o desharmonia afecten l'orella d'una manera agradable.
Dansa: Composició musical destinada a ser ballada.
Tradició: Contingut objectiu de fets, creences, costums, etc. que són transmesos de pares a fills.