dimecres, 10 d’agost del 2011

Saragatona, als actes del 750è aniversari de Torroja


Torroja del Priorat, situat a la vall mitjana del riu Siurana, celebra durant els mesos de juliol i agost d’enguany diferents activitats commemoratives del 750è aniversari de la carta d'establiment/poblament de la població. La carta de poblament o carta pobla era un privilegi (forma jurídica que consistia a atorgar un tractament d'excepció beneficiós a una persona o a una població respecte de les lleis comunes a la resta) a fi d'obtenir la repoblació de certes zones despoblades o poc habitades però d'interès econòmic o estratègic. Aquest document reflecteix el naixement del municipi. Era el juliol de 1261.

Saragatona, Grup de Música i Dansa Tradicional, hi serem presents el dia 13 d’agost a les 19 h per gaudir amb els vilatans de la commemoració d'una data tan important per a la població.

Us hi esperem!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

que bonic! felicitats!

CELLER AIXALÀ I ALCAIT PARDELASSES ha dit...

tot i que hem vareu fer ballar(mourem una mica ),gracies i fins aviat

Saragatona és...

Saragatona: Amb les llavors que s'obté del Plantago psyllum o del Plantago ovata es fa el fixador que antigament s'utilitzava per aguantar-se els cabells. Les nostres balladores continuen utilitzant-lo.
Música: Sèrie de sons que per la seua harmonia o desharmonia afecten l'orella d'una manera agradable.
Dansa: Composició musical destinada a ser ballada.
Tradició: Contingut objectiu de fets, creences, costums, etc. que són transmesos de pares a fills.