dijous, 8 de setembre del 2011

Saragatona, a la 2a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre

Enguany els pobles de la Ribera d'Ebre han triat Flix per celebrar la 2a Festa de la Jota. La trobada serà aquest 10 de setembre a la plaça del Mercat. Aquesta festa té com a objectiu treballar en la recuperació de la jota a tots els municipis de la comarca i fer que cada població s’identifique amb les seues tradicions. En aquesta segona edició dos municipis s’han sumat a la festa recuperant la jota del seu poble: Garcia i Vinebre.

Vinebre és la població amb la qual Saragatona hem treballat per recuperar de la memòria les seues mudances i per transmetre-les als vinebrans a través d’un taller organitzat per La Ségola, com a gestora dels Tallers per a la Festa Terres de l’Ebre, i l'Institut Ramon Muntaner, com a assessor científic. Des d’aquí agraïm públicament la disposició i l’afecte que hem rebut tant dels informants en la recerca com dels assistents al taller i de la gent de Vinebre, que ens ha obert casa seua com si ens coneguéssem des de sempre. Gràcies.

El programa d’aquesta segona edició és molt complet i ens farà ballar la jota fins a la nit. Aquí teniu els diferents actes:

  • 17.30 h: Inauguració de la Festa a càrrec d’autoritats i de membres de Saragatona, grup de jotes de les Terres de l’Ebre que han treballat en la recuperació de la jota a la nostra comarca.
  • 18.00 h: Taller de jotes. Taller obert a tothom que vulga aprendre a ballar jotes de la comarca.
  • 19.30 h: Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre.
  • 21.00 h: Sopar popular (compra dels tiquets a l’Ajuntament de Flix).
  • 22.30 h: Espectacle amb Saragatona, Grup de Música i Dansa Tradicionals, a la pista de la Unió Social.

Amb motiu de la 2a Festa de la Jota s’inaugurarà també una exposició de fotografies antigues de gent ballant la jota a Flix, Vinebre i Ascó. L’exposició la podreu veure a la plaça del Mercat.

Vinga, no us ho podeu perdre!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats per l'actuació a Flix. He vibrat d'emoció! Visca la Jota!

Saragatona és...

Saragatona: Amb les llavors que s'obté del Plantago psyllum o del Plantago ovata es fa el fixador que antigament s'utilitzava per aguantar-se els cabells. Les nostres balladores continuen utilitzant-lo.
Música: Sèrie de sons que per la seua harmonia o desharmonia afecten l'orella d'una manera agradable.
Dansa: Composició musical destinada a ser ballada.
Tradició: Contingut objectiu de fets, creences, costums, etc. que són transmesos de pares a fills.